Darázsirtás házilag: Hogyan csináljam?

Darázsirtás és ágyi poloska irtás Budapest

Darázsirtás és ágyi poloska irtás Budapest

Darázsirtás házilag: Hogyan csináljam?

2018. február 05. - Videókártya olcsón

házilag Budapesten: Hogyan csináljam?

Hogyan történik a gyakorlatban a darázsirtás?

Első lépésként ki kell derítenünk, hogy hol van a darazsak fészke vagy a röplyuk. Ez nem egyszerű feladat, hisz a darazsak általában nagyon nehezen megközelíthető helyekre fészkelik be magukat. Miután ez megtörtént, elkezdődhet az irtás. Maga a folyamat védőruhában történik. Általában permetezéssel vagy habbal, de néha porozással történik. A következő lépés a fészek eltávolítása. Sajnos előfordulnak olyan szituációk, amikor nem megoldható a fészek eltávolítása. Ez azonban nem probléma, mert új darazsak nem fognak oda költözni. Ezek az állatok a régi fészkükkel nem foglalkoznak, mert könnyedén építenek maguknak új fészket.

darázsirtas budapest

személyi edző, alte ziegel, téli gumi, duvets and pillows, suzuki chiptuning, kárpittisztítás, üzemorvosi vizsgálat, autóalkatrész

személyi edző alte ziegel, chiptuning budapest téli gumi webshop pillows, duvets suzuki chiptuning téli gumik kárpittisztítás üzemorvos, szőnyegtisztítás autóalkatrész tehergépkocsikról személyi edző, alte ziegel, téli gumi, duvets and pillows, suzuki chiptuning, kárpittisztítás, üzemorvosi vizsgálat, autóalkatrész

Lehetséges-e önállóan végezni az irtást?

Természetesen elvégezhető, de számolni kell azzal, hogy nagyon veszélyes. A darazsak ugyanis csíphetnek, akár többször is. Ez főleg akkor veszélyes, ha az emberből allergiás reakciót vált ki. Végső esetben pedig sokkor vagy halált is okozhat. Arról a kockázatról nem is beszélve, hogy magagról nagyot lehet zuhanni.

Melyik szert használjuk a betolakodó darazsak ellen? Darázsirtó sprayt vagy a légyirtót?

Darázsirtásra mindkét készítmény jól használható, mivel taglózó hatásúak. Ez azt takarja, hogy a közvetlenül lefújt darazsak, kis időn belül mozgásképtelenné válnak, aztán elpusztulnak.

A légyirtó (aeroszol)

Ez a készítmény egy speciális szeleppel van ellátva, amely feladata, hogy vékony sugárba 3-4 méterre szórja a darázsirtó szert. Ahogy célba vettük a darazsak fészkét, a palack tartalmát úgy fújjuk a darazsakra, hogy tartsunk rövid szüneteket a fújások között. Amennyiben mód van rá, az irtás esti vagy a kora reggeli órákban történjen. Ez azért fontos, mert ekkor tartózkodik a legtöbb darázs a fészekben, és ekkor még nem olyan aktívak.
A szer előnye, hogy a magasan lévő darázsfészket is elpusztítja, hátránya pedig az, hogy a vékony sugarú szelep miatt, nagy felületet nem lehet vele hatékonyan kezelni.

Repülő rovarra aeroszol:

Ez a szer, szinte az összes háztartásban fellelhető. A nevében is ott van, hogy a repülő rovarok elleni védekezésre jól használható. Legtöbbször, légy, szúnyog, darázs ellen alkalmazzák.
Mivel a darázsirtó aeroszolhoz képest taglózó hatása kisebb, több kell belőle, és közvetlen közelről, karnyújtásnyira irtsunk vele. Alaposan rázzuk fel használat előtt. Vegyük célba a darázsfészket, és addig fújjuk a szert míg a darazsak mozognak. Kora reggel és késő este irtsuk leginkább a darazsakat.
Előny a darázsirtóval szemben az, hogyha a lakótérbe darazsak kerülnek, akkor a levegőbe juttatva, zárt térben tudja a darazsakat irtani.
Hátránya, hogy nagy felület irtására valamint darázsfészek irtásra nem alkalmas, mivel közel kell menni a darazsakhoz.

 

Üzemorvosi vizsgálat, alkatreszokosan

 

Üzemorvosi vizsgálat

https://ameamed.com/szurovizsgalat/uzemorvosi-vizsgalat/

Autóalkatrész okosan, alkatreszokosan.hu

alkatreszokosan.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr2513637092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása