Darázsirtás házilag: Hogyan csináljam?

Darázsirtás és ágyi poloska irtás Budapest

Darázsirtás és ágyi poloska irtás Budapest

Darázsfészek a falban

2020. október 05. - Videókártya olcsón

Ha a darázsfészek a falban van, a hatékony darázsirtás nehéz és veszélyes feladat.  A hazánkban jellemzően gondot okozó darázsfajok előszeretettel fészkelik be magukat a falba, redőnytokba, padlásra vagy a földbe. Általában nehezen megközelíthető, biztonságos helyeket választanak fészkük építésére.

 

A megtermékenyített nőstény darazsak a tavaszi jó idő beköszöntével elkezdenek darázsfészek építésére alkalmas helyet keresni maguknak. Kora tavasszal gyakran látni, hogy a darazsak látszólag cél nélkül röpködnek a fal mellett és a tető környékén. Ilyenkor keresik azokat a repedéseket, réseket amelyek alkalmasak arra, hogy nekilássanak a fészeképítésnek és peterakásnak. A darázsfészek a falban nagyon gyakran okoz problémát.

 

Darázsfészek a falban, plafonban, padláson

A falba, plafonba, vagy padlásra bármelyik hazánkban jellemző darázsfaj szívesen költözik be, hiszen ez egy nagyon nyugodt, biztonságos élőhelyet jelent számukra. Ebben a nyugodt környezetben készítenek igen méretes fészkeket anélkül, hogy ez Önnek feltűnne. A darazsak akár az épület szerkezetét is károsíthatják, átrághatják a szigetelést, és a könnyűszerkezetes házak esetén használt építőanyagokat. Így akár a ház lakórészébe is bejuthatnak, ahol igazán kellemetlen lakótársakká válhatnak.

 

Darázsfészek a falban – Árulkodó jelek

Általában észrevehető a darazsak jelenléte. Egy-egy fészekben igen nagy számban lehetnek jelen, így ha darázsfészek van a falban, vagy a plafonban, a leginkább árulkodó jel a zömmögés. Ha gyanakszik, hogy a falak mögött darazsak húzzák meg magukat, kopogtassa végig a falat. A zümmögés ettől erősödni fog, és a fal kopogtatásának is más hangja lesz ott, ahol a darázsfészek található.

 

Ha a darazsak a falban vannak, és rágják is azt, erről árulkodhat a fal vagy plafon elszíneződése. Ez nagyon hasonlít egy enyhe beázáshoz. Ebben az esetben egészen biztos, hogy darázsfészek van a falban, és rágják is a burkolatot, ráadásul közel járnak a szobához. Ilyen esetben mindenképpen hívjon darázsirtó szakembert, mert előbb-utóbb bejutnak a szobába!

 

Darázsirtás a falban

Ha a darázsfészek a falban, vagy a plafonban van, a legtöbben megijednek, hogy meg kell bontatni a darázsirtáshoz az épület szerkezetét. A legtöbb esetben azonban erre szerencsére egyáltalán nincsen szükség! A darazsak bejutási pontját kell lokalizálni, és nagy nyomású permetező géppel az irtószert bejuttatni a fészekbe. Ahol a darazsak beférnek, oda az irtószer is is könnyedén bejuttatható.

 

darázsfészek irtása falban

A darázsfészek gyakran nehezen megközelíthető helyen készül el. A darázsfészek a falban gyakori probléma

A darázsirtás legnehezebb része, hogy a darázsirtó szert a fészek minden pontjára eljuttassuk, és a királynőt biztosan elpusztítsuk. A legtöbb esetben magas nyomású porozással, permetezéssel végzik a darázsirtást. A házilagos darázsirtási kísérletek sok esetben azért nem járnak eredménnyel, mert nem lehet a fészek teljes egészébe bejuttatni az irtószert házilag rendelkezésre álló eszközökkel.

 

Az általunk használt darázsirtó szerek taglózó és kiűző hatóanyagot tartalmaznak. Az irtás időpontjában a fészekben tartózkodó darazsakat elpusztítják, a fészken kívül tartózkodó egyedeket pedig elriasztják, így nem térnek vissza. Az irtás szezonjában ugyanazon a helyen garantáltan nem okoznak ismételten problémát.

 

Darázsfészek eltávolítása

A darázsirtást követően a darázsfészek a falban maradhat, ha annak eltávolítása csak az épület megbontásával végezhető, és nem okoztak kárt az épület szerkezetében. A kiirtott darázsfészekbe nem költöznek már vissza a darazsak. Ha azonban könnyen eltávolítható, akkor a darázsfészek irtás után el lehet távolítani.

 

Ha eltávolításra kerül a fészek, az irtás szezonjában már nem költöznek vissza ugyanarra a helyre a darazsak, nem építenek oda új fészket, hála az alkalmazott irtószer kiűző hatásának.

A bejegyzés trackback címe:

https://darazsirtasbp.blog.hu/api/trackback/id/tr7716227766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Rug cleaning, alkatrész webáruház, üzemorvosi vizsgálat, klinkerriemchen, autóalkatrész, karpittisztitasarak, chiptuning, multijogsi, alte ziegel

rug cleaning autó alkatrész webáruház autóalkatrész klinker riemchen autóalkatrész karpittisztitasarak chiptuning budapest kárpittisztítás multijogsi alte ziegel verblender Rug cleaning, alkatrész webáruház, üzemorvosi vizsgálat, klinkerriemchen, autóalkatrész, karpittisztitasarak, chiptuning, multijogsi, alte ziegel